Lanci za sneg za putnička vozila

K-Summit MAX

Spoljni lanac za sneg razvijen za električna vozila ili vozila koja se odlikuju superiornim obrtnim momentom i većom masom.

Konig K-Summit Max su inovativni lanci za sneg sa spoljnom montažom, bez zavlačenja ruku iza točka. Jedini lanci za sneg koji imaju klirens 0 mm i mogu da se montiraju i na vozila na kojima nije predviđeno postavljanje lanaca za sneg.

Lanci se pričvršćuju na šraf točka i zatezanjem mehanizma se postavljaju na točak. Tokom vožnje se zategnu i postave na mesto i nije potrebno dodatno zaustavljanje za zatezanje lanca.

Karakteristike

 • 0 mm razmak sa unutrašnje strane točka;
 • Postavlja se na originalni zavrtanj/maticu točka (ne za maticu za sprečavanje krađe);
 • Centralno telo sa integrisanim sistemom zatezanja za brze, moćne operacije zatezanja bez napora
 • Ojačani poprečni profili, specifični za vozila koja su elektrificirana ili generalno karakterizirana superiornim izlaznim obrtnim momentom i većom masom vozila
 • Ojačane plastične ploče za bolje postavljanje na gume većeg preseka
 • Deblje zavarene vučne šipke za bolje performanse na snegu i ledu
 • Aktivni zatezni elementi smanjuju dinamičku elevaciju i omogućavaju savršeno uklapanje sa različitim profilima guma i nivoima habanja
 • Sklopive ruke za lako skladištenje u pametnoj torbi
 • Wheel Shield Level 0 je zasnovan na specifičnom dizajnu proizvoda koji izbegava bilo kakvu vrstu kontakta između lanca za sneg i alu felni
 • Alat K-Lock jednim klikom pokazuje domet idealnih specifikacija zakretnog momenta K-Summit-a
 • 100% kompatibilan sa originalnim felnama
 • Homologacije/sertifikati/usaglašenost: O-Norm 5117, EN 16662-1
 • Nije preporučljivo za upotrebu van puta (terensku vožnju)

Opis

Nasleđujući glavni koncept i elemente dizajna iz porodice K-Summit, K-Summit Max je spreman da posluži na tržištu automobila na električni pogon, vozila visokih performansi i SUV vozila koji traže spoljašnje rešenje sa superiornim prianjanjem.

Razlozi za spoljašnji lanac za sneg su u nedostatku prostora između točka i nosača vešanja, neophodnog za ugradnju tradicionalnih lanaca sa unutrašnjim elementima.

Sa Konig K-Summit Max, sve operacije postavljanja i uklanjanja se obavljaju isključivo na spoljnoj strani točka radi bolje vidljivosti i razumevanja procesa.

U poređenju sa standardnim K-Summit-om, Max poprečni preseci su proizvedeni sa debljim komponentama (karike, vučne šipke, plastične ploče) kako bi se obezbedilo dodatno prianjanje i bolja pokrivenost gumama. Fiksiranje K-Summit Max-a za točak je zagarantovano setom U-Adapt-a (univerzalni adapter kompatibilan sa zavrtnjima/maticama točka od 17mm do 22mm), pričvršćenim na originalnoj glavi zavrtnja automobila. Proces pričvršćivanja je podržan upotrebom K-Lock-a, Konig vlasničkog ključa sa integrisanim indikatorom obrtnog momenta, koji obaveštava korisnika kada se postigne idealan obrtni moment.

Operacijama zatezanja se upravlja preko integrisane čegrtaljke koja obezbeđuje proces iznenađujuće bez napora i omogućava da lanac autonomno dostigne svoju idealnu poziciju tokom vožnje.

U stvari, kada se K-Summit učvrsti u položaju za točak, ne zahteva nikakvo dodatno zaustavljanje za ponovno zatezanje: optimalno zatezanje i centriranje lanca na gumi se postiže automatski tokom vožnje.

Zahvaljujući specijalnom dizajnu, Konig K-Summit poseduje Wheel-Shield Level 0 koji obezbeđuje potpuno odsustvo dodirnih tačaka između lanca i točkova od legure.

Konig K-Summit predstavlja najfleksibilnije rešenje za lanac za sneg ikada: u stvari, zahvaljujući patentiranim elementima za podešavanje, dužina poprečnog preseka se može podesiti prema veličini gume, što rezultira fleksibilnijim rešenjem za pokrivanje različitih vozila i veličina guma.

Konig K-Summit MAX je sertifikovan u skladu sa O-Normom V5117, UNI 11313 i EN 16662-1 čime ispunjava sve zakonske zahteve za zimsku opremu.

Tehnički podaci Konig K Summit Max

 
Postavljanje spolja
Napredno postavljanje
Tradicionalno postavljanje
Automatsko zatezanje (1 zaustavljanje za postavljanje)
Manuelno zatezanje (2 zaustavljanja za postavljanje)
Brzo spoljno otpuštanje lanca
Zaštita alu felne
Dodatni vučni elementi
Mikro podešavanje
ABS/ESP kompatibilni
Unutrašnji zazor 0 mm
 

Pakovanje

 • Praktična nepromočiva torba;
 • 1 par lanaca za sneg;
 • 1 par rukavica za montažu;
 • Uputstvo za upotrebu na unutrašnjoj strani torbe;
 • Torba se koristi kao podloga za olakšano montiranje.

Dimenzije i cene lanaca za sneg

Potražite lance za sneg koji odgovaraju dimenziji guma i vašem vozilu.

Katalog lanaca za sneg [pdf] Pretraga lanaca za sneg [link] cenovnik lanaca za sneg [pdf]

 

Informacije

Lav auto je generalni uvoznik Konig lanaca za sneg za Srbiju.

Lav auto d.o.o.

Jablanička 1, Beograd

tel. 011/239 00 09

e-mail: konig@lavauto.rs